日日坐係屋企有咩做?去交流團la。想識朋友可以點?去交流團la。平價去旅行點到揾?去交流團la。

作為大好青年或者學生的你,其中一個福利係咩?就係去交流團。其實交流團主要係到唔同的地方參觀🤩🤩,同當地青年玩下,認識下朋友仔咁。點解今日你的小編會大力推薦大家玩交流團?

有好幾個原因:

  1. 平價旅遊✈️。由於大多交流團有香港青年事務委員會的贊助,所以平均比自己去平50%到,有時仲會唔洗💰,所以學生哥都負擔到🤤。
  2. 參觀文化古蹟,體驗當地風土人情。正所謂讀萬卷書📕,不如食萬樂珠(按:應該係行萬里路),等你明白世界有幾大。仲有交流團可能會去到比錢都去唔到的地方,例如不同領使館等等,同國家官員傾吓計。
  3. 與當地青年交流。小編深信無人係完美,一定有野係自己唔識,而知識👨🏻‍🎓則係無限,所以與不同背景的人交流可以增廣見聞,明白每個人的觀點,大家取長補短,做到和而不同🤗。
  4. 認識志同道合的朋友🕴🏻。有時學校的圈子好細,你未必遇到同自己好夾的人,但交流團的朋友仔來自五湖四🌊,你可以透過短短幾日嘅行程,認識對方,建立一段良好嘅友誼關係。小編自己就有同之前交流團嘅朋友友固定出來玩,間唔中一齊去下camp,食下飯🍽,都幾開心下。😎😎

交流團的好處當然有好多,下次小編有時間會再同大家一一講解。而當然有交流團的行程會包含一啲比較無趣的講座。所以避免大家中伏🤢,小編決定嚟緊會定期同大家介紹不同類型的交流團活動,為大家分析下每一個團嘅優點,好玩地方,推薦大家參加。😎😎

想知道其它青年活動的推介,個人成長,提升效率,生涯規劃的insider tips, 記住👍🏻 GrowHunter 的Facebook Page

Skr~ Skr~🤙🏻🤙🏻