做人要Open Up,之前小編就講解過認識自己的重要和好處,希望各位Growhunter 都開始認識自己多一啲🤓🤓。

但人生不如意事常八九😖😖,在尋找自己的過程會跌倒,我相信每一個Growhunter 都有自己的目標和理想🤩🤩,但有時可能會出現心理學稱為Existential Vacuum,即係由於揾唔到人生的目標,每日飽食終日,感到空虛,從而唔開心😔😔。

其實情緒就每個人都有🤓,而 Good Health and Well-being 就係United Nations 17 Sustainable Development Goals入面,要靠大家一齊達成💪🏼。

而香港青少年情緒問題近年受到關注,根據香港大學防止自殺中心的最新統計,本港的整體自殺率雖然下降,但青少年(15至24歲)的自殺率由2005年每10萬人7.1上升至2016年估算的每10萬人8.9。所以情緒我有你有😊,大家唔好諱疾忌醫,讀書或其他問題讓你有壓力就好正常😄。

想揾人吹下水,但又無好的聆聽對象?有Open Up就一定得。你只要拎起電話就可以透過WeChat同官網聯絡Open Up,Open Up 24小時7日都會喺度陪住你。

Open Up

想知道其它個人成長,提升效率,生涯規劃,青年活動的推介, 記住👍🏻 GrowHunter 的Facebook Page and Instagram!